Rakfisk

Hva serverer du til god rakfisk?

Tradisjonelt serverte en ikke så mye til rakfisken i Numedal. Smurte den utover kling eller lefse. Så enkelt. Den ble gjerne servert 1. juledag om morgenen. I dag er bordet dekket med mange andre gode råvarer.

Et rakfiskbord for 6 personer kan gjerne bestå av:

1,5 kg hel rakfisk
1 kilo kokte troll- eller mandelpoteter. Serveres lune.
Rødløk skåret i skiver
Vårløk finhakket
Kling eller lefse
Flatbrød Eggsalat eller annen type salat
Rødbeter skåret i biter
Setersmør
En liten skål med finklippet brisk

Hva drikker du til rakfisk?

I dag er det ofte de nye smaksrike øltypene fra mindre bryggerier som anbefales. Noen vil selvfølgelig ha med litt akevitt sammen med rakfisken. Det er også lov å ha et glas med kaldt vann attåt!